Herzog

De Herzog Sport Compressiekousen hebben op drie manieren een gunstige werking vóór-,  tijdens- en na sportbeoefening;

- Blessurepreventie
- Inzetbaar bij blessurebehandeling
- Herstel- en prestatiebevorderend

 

Blessure Preventief

Tijdens de voetlanding in de loopbeweging zorgen de kousen ervoor dat er veel minder sprake is van zijwaartse (laterale) trilling en dus schudbelasting van de relatief zware kuitspieren. Hierdoor ontstaan er minder trekkrachten aan het scheenbeenvlies en de achillespezen.

Inzetbaar in de Behandeling

Na zweepslag (spierscheur) of verkramping (micorscheur) in de kuit worden de wondranden door de comprimerende kous goed tegen elkaar aan gedrukt en aaneengesloten gehouden waardoor het genezingsproces wordt versneld en er minder kans is op littekenvorming. Littekenweefsel is op zijn best nog enigszins rekbaar maar zal nooit meer de elasticiteit krijgen van de omliggende spier. Bovendien wordt bloeduitstorting effectief tegengegaan. De kousen fungeren als een hechtpleister waardoor de blessure sneller zal genezen.

Schokdempend

De kuit blijft door de comprimerende kous compact en solide waardoor de schok bij de voetlanding effectief wordt gereduceerd. Dit schokdempende effect zorgt ervoor dat er minder spierschade zal optreden. Minder spierschade betekent ook dat er minder vocht wordt vastgehouden in de ruimte tussen de cellen.

Herstel - en Prestatiebevorderend

Bij intensieve inspanning en grote schokbelasting zal er spiercelweefsel worden afgebroken. Spiercelresten binden water in de ruimte tussen de cellen waardoor de microcirculatie nadelig wordt beïnvloed. De toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de spiercel wordt belemmerd en de afvoer van melkzuur (afvalproduct van het verbrandingsproces) en koolzuurgas stagneert.

De kousen bieden een relatief hoge compressie op enkelniveau met een afnemend verloop richting knie. Door de verhoogde druk op het spierweefsel wordt het te veel aan vocht, met daarin opgelost de afvalstoffen van het verbrandingsproces, vanuit de tussencelruimte weer in de circulatie gedwongen. De zo essentiële afnemende druk van de kous waarborgt dat het bloed in de aderen, tegen de zwaartekracht in, richting het hart adequaat wordt teruggevoerd.

Het is aan te bevelen om de kousen tot geruime tijd na de inspanning, te dragen om optimaal te profiteren van de herstelbevorderende eigenschappen van de kous.

Wetenschapelijk bewezen

Herzog Medical heeft in diverse medische studies kunnen aantonen dat bovenstaande het geval is. Deze kousen voldoen dan ook als enige volledig aan de eisen die aan een goede Sport Compressiekous kous moeten worden gesteld. Neem alleen genoegen met de echte Sport Compressiekousen van Herzog. Alleen de compressie kousen van Herzog zijn wetenschappelijk bewezen.