Sportpodologie

De voet bestaat uit 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. Een ingewikkelde samenstelling, waar we zuinig op moeten zijn. Patiënten met voet- en houdingsklachten kunnen bij ons terecht voor advies en behandeling ter voorkoming en genezing van klachten aan de voeten of die oorzakelijk ontstaan vanuit de voeten.


De voeten van de sporter zijn letterlijk en figuurlijk het fundament voor zijn prestaties en zijn sportplezier. Gezonde voeten en juist gekozen sportschoeisel zijn van doorslaggevend belang voor de mobiliteit van het gehele houding- en bewegingsapparaat. Disbalans in deze basis heeft vaak sportblessures tot gevolg. Een juiste balans helpt sportblessures te voorkomen en sportprestaties kunnen aanmerkelijk verhoogd worden!


De registersportpodoloog van Run Fit adviseert u over sportschoeisel en kan helpen bij voetgerelateerde klachten in relatie tot sport. Zonder een gedegen kennis van de sportschoen is het niet mogelijk een goed advies te geven over de kenmerken als stabiliteit, demping en afwikkeling. Bij Run Fit ligt de nadruk op het analyseren van zowel de oude als de nieuwe sportschoen en het analyseren van de sport specifieke bewegingen. Bekijkt u voor meer informatie de websites van het Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie.

Ons team

Tijmen

Sinds 2012 jaar ben ik gestart met hardlopen en heb inmiddels 3 hele marathons op mijn naam staan. Momenteel heb ik mijn nieuwe uitdagingen gevonden in de triathlon. Het hardlopen heeft bij mij als fysiotherapeut de interesse gewekt voor sportpodologie en het uitmeten van de juiste schoen voor ieder individu. Mede met de kennis en mijn diploma sportschoenspecialist denk ik mensen van de juiste adviezen en informatie te voorzien wat betreft de hardloopschoen.

Bertrand

Als fysiotherapeut en sportpodoloog, met hardlopen als hobby, ben ik mezelf bewust dat de juiste schoen veel blessureleed kan verkomen. Voor mijzelf is een goede schoen essentieel in verband met mijn eigen blessuregevoeligheid. Door mijn medische kennis en diploma voor sportschoenspecialist en mijn passie voor het hardlopen denk ik met de meetmethoden van Run Fit perfect in te kunnen springen op de behoefte van de klant en diens voeten.